3 doe-het-zelf tips tegen groene tegel aanslag

Groene aanslag op de tegels, niemand zit erop te wachten en bijna iedereen krijgt ermee te maken. Hoe ontstaat het en belangrijker nog: hoe komt u er vanaf? In dit blog gaat Tegel Amsterdam hier verder op in en geven we u drie doe-het-zelf tips om van deze groene aanslag af te komen.

Hoe ontstaat groene aanslag?

Vochtige plekken met veel schaduw zijn de perfecte voedingsbodem voor groene aanslag. Ligt uw terras vaak in de schaduw? Dan zult u het probleem vast herkennen. Vochtige plaatsen met weinig zon geven de algen die de groene aanslag veroorzaken namelijk vrij spel. Omdat er in het najaar minder zon is en het ook meer regent, zal de aangroei van groene aanslag in het najaar toenemen.

Dit ontsiert niet alleen uw terras, maar maakt het ook gevaarlijk omdat het spekglad is, vooral als het een beetje heeft geregend. Er zijn allerlei middeltjes in omloop om dit te verwijderen, maar in dit blogartikel behandelen we drie doe-het-zelf oplossingen.

1. Schoonmaakazijn

Schoonmaakazijn is een huis-, tuin- en keukenmiddel, dat zeer effectief is tegen algen. Wees u er wel van bewust dat niet elke plant hier even blij mee is. Ook lost azijn kalk op, waardoor u kalkhoudende tegels zoals natuursteen blijvend kunt beschadigen.

2. Warm water met soda en groene zeep

Dit mengsel is een stuk minder schadelijk voor de planten in uw tuin dan schoonmaakazijn. Ook is het niet agressief voor uw bestrating. Wel zult u intensief moeten borstelen met een bezem om de groene aanslag te verwijderen. Een flinke klus dus, maar we moeten wat voor het milieu overhebben.

3. Hogedrukreiniger

Met een hogedrukreiniger verwijdert u snel en effectief groene aanslag van uw tegels. Misschien wel iets te goed, want de straal is zo krachtig dat u ook de beschermlaag van de tegels eraf kan spuiten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want zonder deze coating zijn uw tegels nog lastiger schoon te houden.

Wat is de beste keuze?

Wat de beste manier is om de groene aanslag van tegels te verwijderen, hangt dus onder andere af van de tegel zelf, de planten in de buurt en hoe zwaar u zichzelf in wilt spannen. Voor vragen over tegels, kunt u altijd terecht bij Tegelwinkel Amsterdam. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 020-8458833 en via de mail op info@tegelamsterdam.nl.