Keramische tegels van Tegel Amsterdam

Keramische tegels zijn per definitie goedkoop vanwege de duurzaamheid en de levensduur waardoor deze een lange periode meegaat! Keramische tegels en natuursteen zijn beiden zeer goede geleiders van warmte. Hiervoor zijn ze beiden goed geschikt in een huis met vloerverwarming.
Nog een voordeel van keramische tegels: ze kunnen heel goed worden ingezet om een geometrisch effect te bewerkstelligen. Kleine kamers met grote tegels kunnen visueel groter lijken. Ook de hoogte van een kamer kan optisch hoger lijken als de wandtegels op de muren in een bepaalde stijl gerangschikt worden. Met de grote verscheidenheid van tegelvormen en formaten kunnen daarmee zeer interessante legpatronen worden gerealiseerd.

Keramische tegels worden steeds vaker gebruikt ter vervanging van andere bekledingsmaterialen vanwege de hierboven beschreven oppervlakte-eigenschappen. Er zijn nu tegel imitaties van bijna elk natuursteen, parket tegels, textiel tegels, metaal tegels (roest tegels).

Medewerkers van Tegel Amsterdam zullen u helpen voor een selectie uit onze tegel assortiment om uw droom tegels te vinden!

Belangrijke eigenschappen

Voor het onderhouden en schoonmaken van keramische tegels heb je geen speciale chemicaliën nodig, maar de gewone huishoudelijke reinigingsmiddelen. Tenslotte is het ook zo dat tegenwoordig zelfs de tegellijm een milieuvriendelijke afkomst heeft. Keramische tegels hebben vaak een oppervlak dat vergelijkbaar is als vensterglas (bijv porseleinen tegel ) en dus erg glad is. Vanwege deze eigenschap zullen vuilrestjes en bacteriën geen mogelijkheid hebben om te verzamelen op keramische vloertegels en wandtegels. Keramische tegels zijn harder dan bijna alle andere beschikbare vloerbedekkingen. Met name de tegels zijn sterk en worden vervaardigd door de zeer waardevolle kwartszand. Vandaag de dag zijn er keramische oppervlakken, die de hardheid van graniet evenaren en zelfs overtreffen.

  • Duurzaamheid
  • De tegels zijn sterk
  • Gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken
  • Veel keuze in tegelkleuren, tegeloppervlakken (reliëf), tegelformaten en tegeldecoraties
  • Hoge kwaliteit keramische tegels zijn gemaakt van ecologisch milieuvriendelijke bouwmaterialen, zoals klei, mineralen en water

Inspiratie