Veelgestelde vragen

 

1. Waar kopen jullie de tegels in?
Wij kopen onze tegels van een Nederlandse groothandel die op hun beurt de tegels vanuit Europese producenten inkoopt.

2. Hoe komt het dat jullie tegels zo goedkoop zijn, terwijl de kwaliteit zo goed is?
Wij kopen onze tegels slim in (bijv. in grote hoeveelheden), doen veel werkzaamheden binnen de showroom zelf en geven geen geld uit aan zaken die geen waarde toevoegt aan de klant. Op die manier zorgen we dat de prijs relatief laag is terwijl de kwaliteit heel goed is. 

3. Hoe weet ik dat de tegels kwalitatief goed zijn?
De medewerker in de winkel kan u uitleg geven over keurmerken en technische specificaties. Zie kopje “Kwaliteit” voor meer informatie.

4. Heb ik garantie op de tegels die ik bij jullie koop?

Ja, u kunt meer informatie opvragen bij de medewerker.

5. Hoe onderhoud ik de tegels zodat ze zo lang mogelijk goed blijven?
Op basis van vervuiling en gebruikersintensiteit, raden we u aan om de tegels routinematig te reinigen.

Schoonmaak tips

Wanden en vloeren met tegels zijn gemakkelijk te reinigen. Hier zijn een paar tips over hoe u uw tegels kunt schoonmaken:

Kalkvlekken, vetvlekken, tandpastavlekken

Kalkvlekken in de badkamer, vetvlekken in de keuken en zware vuilvlekken op de vloer. Iedereen die tegels heeft thuis kent deze problemen. Vooral degenen die lichte tegels hebben. Vieze vlekken zijn beter zichtbaar op lichtere tegels. Om deze reden is het zeer belangrijk om de wandbekleding en vloerbedekking regelmatig te reinigen. Vooral badkamertegels zijn bijzonder gevoelig.  Hier vindt u vaak kalkaanslag of tandpastavlekken op uw tegels.

Koop geen dure schoonmaakmiddelen

Het reinigen van tegels op een snelle manier, is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Hoewel tegels worden beschouwd als zeer gemakkelijk te verzorgen, blijft het reinigen van een groot oppervlakte tegels een grote uitdaging. Voor het reinigen van tegels, zijn geen speciale schoonmaakmiddelen vereist. Veel reinigingsmiddelen zijn meestal veel te scherp, zodat de tegels op de langere termijn hun glans kunnen verliezen of zelfs beschadigd kunnen raken door het schoonmaken met deze middelen. In de meeste gevallen moet u ook geen dure middelen van de supermarkt gebruiken. In plaats daarvan is adviseren wij om met huismiddelen uw tegels te reinigen. Daarin hebben we de volgende adviezen voor u.

Tip 1: Shampoo

In plaats van schoonmaakmiddelen adviseren wij om uw tegels te reinigen met shampoo of zelfs glansspoelmiddel voor de vaatwasser.

Tip 2: sinaasappelschil

Kalkaanslag op uw tegels kunt u prima verwijderen door  met een sinaasappelschil te wrijven op uw tegels. Na het inwrijven adviseren wij om de sinaasappelschillen een half uur in te laten werken. Na een half uur  kunt u de tegels met een vochtige doek opnieuw afvegen.

Tip 3: ammoniak

Tegels hebben de eigenschap om mooi te kunnen glanzen. Maar na verloop van tijd kan de tegelglans afnemen en dof worden. Ond advies is om dan ammoniak te gebruiken. Door de tegels met ammoniak te behandelen, glanzen ze weer als nieuw.

Tip 4: stoomreiniger

Door stoom te gebruiken kunt u het vuil op de tegels losmaken en makkelijker verwijdere Wij adviseren niet om dure stoomreinigers te gebruiken. In plaats daarvan adviseren wij om het warme water voor een tijdje te laten lopen, op deze manier kan ook voldoende stoom opgewekt worden.

 Tip 5: lijnzaad

Voor duurzame glans en conditie kunt u ook lijnzaad gebruiken. U kunt genieten van uw tegels en de badkamer ziet er weer uit als nieuw.

Tip 6: zout en terpentijn

Na verloop van tijd kunnen tegels steeds geliger worden. Ons advies is om met een beetje zout en een beetje terpentijn het geel uit uw tegels te wrijven.

Tip 7: azijn

Azijn is een goede manier om de tegels opnieuw vlekkeloos te krijgen. Gooi wat azijn in een emmer lauw water. En reinig hier uw tegels mee.

Tip 8: zuiveringszout

Een andere manier om uw tegels echt weer schoon te krijgen is om deze te reinigen met zuiveringszout. U kunt een een pakje bakpoeder mengen met een beetje water. Met bijvoorbeeld een oude tandenborstel kunt u uw tegels reinigen.

Ons advies is deze 8 tips een keer te uit te proberen. U zult zien dat u geen dure schoonmaakmiddelen meer nodig heeft in de toekomst, en uw tegels zullen weer vlekkeloos zijn. Wij adviseren om nooit schurende materialen te gebruiken voor het reinigen van tegels. Door het gebruik van schurende materialen kan het oppervlak van de tegels beschadigd (bekrast) raken.