Wandtegels

Van zachte kleiaarde wordt een tablet gevormd en daarna gebakken. Hierna wordt de tegel met glazuurpap bespoten en via een tweede bakprócéde op de tegel gebrand. Een verglaasde tegel is dus uit twee lagen opgebouwd. Door toevoegingen van ijzeroxiden wordt gekleurd glazuur verkregen.

Kwaliteiten wandtegels

Door sortering op kwaliteit worden gebakken wandtegels in drie soorten onderscheiden:

  • eerste soort, verpakt in dozen met een rode opdruk;
  • tweede soort, verpakt in dozen met een blauwe opdruk;
  • derde soort, verpakt in dozen met een groene opdruk;

 

Vlakke wandtegels

Deze worden mat of glanzend uitgevoerd in vele kleuren.

Reliëftegels

Deze tegels tonen een licht ingeperst reliëf van cirkelvormige, vierkante of driehoekige vorm. Ze worden gemaakt in de kleuren glanzend wit, mat wit, glanzend grijs.

Kussentegels

Deze tegels zijn aan de kanten iets afgerond, waardoor het kusseneffect ontstaan. Er wordt onderscheid gemaakt in kunstglazuurtegels en majolicategels.

Kunstglazuurtegels zijn er zoveel in glanzend als in mat en leverbaar in zeer groot aantal kleuren.

Majolika zijn verglaasde wandtegels met een zeer hoge glans.

 

Een traditionele tegelwand met kleine tegels verkleint de ruimte optisch. Echter, rechthoekige tegels die liggend en horizontaal worden aangebracht zullen de indruk geven waarbij de ruimte breder lijkt terwijl, verticaal aangebrachte tegels de ruimte hoger doen lijken.

       

 

Mozaïektegels

Van dubbelhardgebakken vloertegels en verglaasde wandtegels worden kleine tegeltjes gemaakt. Het aantal kleuren en kleurcombinaties is vrijwel onbeperkt. Om sneller te kunnen werken worden de tegeltjes samengevoegd door op de bovenkant papier te plakken. Deze matjes laten zich eenvoudig werken en bovendien is de voegbreedte steeds even groot. Afmetingen: 20×20 mm, 23×23 mm, 24×24 mm, 25×25 mm en 50×50 mm.

 

This site is using SEO Baclinks plugin created by InfoMotru.ro and Locco.Ro