Zo leg je perfect mozaïek tegels

Mozaïek tegels bestaan al heel lang, maar nog altijd zeer populair. De Romeinen gebruikten ze al om hun vertrekken mee op te fleuren. Mensen kiezen er vandaag de dag dan ook voor om een ruimte mee op te vrolijken door bijvoorbeeld een deel van een kamer ermee te betegelen. Maar hoe leg je nu mozaïek tegels voor een optimaal gewenst effect? En welk effect zoek je? Lees dit blog en je weet binnen no-time hoe jij perfect mozaïek tegels legt met het door jou gewenste effect.

Mozaïek in je badkamer en toilet

Veel mensen kiezen ervoor om een deel van de badkamer of het toilet met mozaïek tegels te betegelen. Om dit zo goed mogelijk te doen, kun je gaan voor een mozaïek variant van de tegels die je al hebt. Dit is met veel tegels namelijk het geval. Op het toilet is een mooie plek voor mozaïek tegels tegen de achterwand rondom het waterreservoir.

Mozaïek tegels in je keuken

Als er één plek mooi is voor mozaïek tegels, dan is het de keuken wel. Omdat je in de keuken natuurlijk veel werkt met vet, is het verstandig om te kiezen voor epoxy voegen. Dit omdat het eenvoudig is in onderhoud. Een populaire plek voor mozaïek tegels in de keuken is de wand achter het aanrecht.

Mozaïek tegels in je zwembad

Als de ruimte en het budget hebt voor een eigen zwembad in de tuin, kunnen mozaïek tegels natuurlijk niet ontbreken. Hier zijn uiteraard de blauwe en de groene tegels populair, maar je kunt het nog veel creatiever aanpakken! Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor tegels met afbeeldingen van zeemeerminnen, palmbomen en vissen.

Mozaïek vloer- en wandtegels

Mozaïek is als wandtegel populairder dan als vloertegel. Dit komt doordat veel mensen weten dat mozaïektegels relatief veel onderhoud vergen. Dit is gelukkig te voorkomen door epoxy voegen te gebruiken. Hiermee is je mozaïek vloer een stuk makkelijker schoon te houden.

Mozaïek trends

Ga je voor mozaïek tegels in de badkamer? Dan zijn glasmozaïek tegels een geweldige optie. Dit vooral vanwege de glanzende en fluwelen look en feel die de tegels een chique uitstraling geeft. Ga je liever voor een meer robuuste of industriële look? Dan is de decoratieve tegel van metaal echt iets voor jou. Hierbij wordt metaal met een look van goud, brons, koper of rvs als het ware om de tegel heen gevouwen. Hierdoor lijkt het alsof de hele tegel van metaal is gemaakt. Voor een meer hippe look, kies je voor de populaire natuursteen mozaïek. Met de beige, steenkleurige mozaïek tegels, creëer je een ruwe, maar ook gestructureerde, hippe look.

Koop mozaïek tegels bij Tegel Amsterdam

Hier op www.tegel amsterdam.nl kun je diverse mozaïek tegels bestellen. Wij bieden enkel kwaliteit aan. Ben je geïnteresseerd in ons aanbod mozaïek tegels? Of wil je deskundig advies van onze specialisten bij het maken van de juiste keuze? Kom dan gerust langs in onze showroom. Je kunt ook bellen naar 020-8458833 of een mail sturen naar info@tegelamsterdam.nl.