4 tips voor het kopen van tegels

Bent u op zoek naar mooie tegels voor uw woning? Dan wilt u natuurlijk de juiste keuze maken. Of het nu tegels zijn voor uw wanden of voor uw vloer, voor uw woon-, slaap-, of badkamer: de juiste tegels in huis zijn essentieel om u thuis te voelen in uw eigen huis. Daarom geeft Tegel Amsterdam u hier graag 4 handige tips bij het kopen van tegels. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt en dat u lang plezier heeft van uw tegels. Lees snel verder.

1. Bepaal uw budget

Het is wellicht niet op iedereen van toepassing, maar voor de meeste van ons wel: stel een budget vast. Door voor uzelf een budget te bepalen, weet u waar u aan toe bent. Het is nog altijd een beetje een taboe om het persoonlijke budget ergens voor te delen met iemand. Maar als u uw budget deelt met de verkopende partij, kan deze u alleen maar beter helpen. Zo heeft u alleen maar meer garantie dat u tegels naar wens krijgt.

2. Bepaal wat u mooi vindt

Misschien heeft u zich er al een beetje in verdiept, maar kijk vooral naar wat u zelf mooi vindt. Houdt u van strak en modern? Of bent u van de meer klassieke, landelijke of rustieke uitstraling? Het kan en mag natuurlijk allemaal. Kijk hierbij ook goed naar welke stijl uw woning heeft of gaat krijgen. Zijn er meubels waarvan u weet dat deze sowieso blijven staan? Kijk dan of u daar een foto of een staal van mee kunt nemen. Zo krijgt u nog beter advies op maat.

3. Houd rekening met onderhoud

Poetsen: van de meeste mensen is het geen hobby. Als het ook geen hobby van u is, houd daar dan rekening mee bij het uitkiezen van uw tegels. De ene tegel is eenvoudiger in onderhoud dan de andere. Daar komt ook bij kijken dat op de ene vloer vuil beter opvalt dan op de andere. Als u van de meer moderne en lichte kleuren bent, zult u dus vaker en sneller onderhoud moeten plegen.

4. Leggen of laten leggen?

U weet waarschijnlijk wel van uzelf of u een handige doe het zelver bent of niet. Bedenk dus goed of u zelf de tegels wilt leggen of dat u het uit wilt besteden. Het leggen van tegels is zeker vakwerk te noemen, maar een beetje een handige Harry heeft het misschien wel zo gedaan. Houd in het achterhoofd dat u met meer zaken rekening moet houden dan alleen het leggen zelf. Garantie speelt hierbij ook zeker een belangrijke rol.

Tegels laten leggen door Tegel Amsterdam

Gaat u liever niet zelf aan de slag? Kies dan voor de service van Tegel Amsterdam We bieden niet alleen tegels van diverse merken voor elk budget, we geven ook professioneel advies en we leggen of zetten uw tegels met alle plezier. Maak een afspraak om langs te komen in onze tegelwinkel. Bel naar 020-8458833 of stuur ons een mail via info@tegelamsterdam.nl. U kunt ook online alvast een kijkje nemen. Heeft u andere vragen? Neem ook dan gerust contact met ons op.