Tegels in de woonkamer

De woonkamer is het hart van elk huis. Het is de plaats waar u samenkomt met uw familie en vrienden om te ontspannen, tv te kijken, te eten of zelfs feestjes te organiseren. De meeste mensen willen dat hun woonkamer stijlvol, comfortabel en functioneel is. Daarom is het belangrijk dat u de tegels voor de vloer zorgvuldig uitkiest – ze beïnvloeden zowel de uiteindelijke look van uw kamer als de functionaliteit ervan! Om u te helpen een beslissing te nemen, hebben we deze blogpost over tegelsoorten voor woonkamers opgesteld! Lees verder als u wilt weten waar u op moet letten bij het kopen van nieuwe vloertegels voor in de woonkamer.

Geschikt voor vloerverwarming?

Bij het uitkiezen van nieuwe tegels voor de woonkamer is het goed om na te gaan of deze tegels te combineren zijn met vloerverwarming. Zelfs wanneer u nu nog geen vloerverwarming hebt, kan het slim zijn om daar met uw tegels wel alvast rekening mee te houden. Kiest u voor keramische tegels of natuursteen tegels? Dan zit u over het algemeen altijd wel goed. Deze twee tegelsoorten zijn prima te combineren met vloerverwarming en geleiden de warmte goed.

Hoe duurzaam zijn de tegels?

Bij het kopen van tegels is het ook goed om te kijken naar de productie ervan, hoe milieuvriendelijk is die? Keramische tegels zijn een van de meest duurzame soorten. Dit komt doordat deze tegels voornamelijk gemaakt zijn vanuit klei. Dit maakt milieuvriendelijke productie mogelijk.

Het onderhoud

De ene tegel is wat bewerkelijker dan de andere. Dit betekent ook dat de ene vloertegel wat meer onderhoud vraagt dan de andere. Heeft u kleine kinderen die met speelgoed op de vloer spelen, heeft u huisdieren met scherpe nageltjes of loopt uw bezoek vaak met hoge hakken door de woonkamer? Dan is het aan te raden om een meer robuuste tegel te kiezen die tegen een stootje kan.

Prijs-kwaliteit verhouding

Bij Tegel Amsterdam hanteren we altijd scherpe prijzen en leveren we tegels van uitstekende kwaliteit. Toch is het goed om voor uzelf vooraf een budget te bepalen. Want sommige woonkamer tegels zijn wel wat duurder dan de andere. Heeft u een prijs in gedachten? Dan kunnen wij u adviseren over de beste tegel binnen het budget. Neem hiervoor contact met ons op. U kunt bellen via 020-8458833 of een mail sturen naar info@tegelamsterdam.nl.