Waar let u op bij het kopen van keukentegels?

Tegels die het goed doen in de keuken

Voor veel mensen is de keuken het centrale zenuwcentrum in huis. Het is vaak ook de plek waar men via de achterdeur naar binnenkomt, waar een praatje wordt gemaakt en waar wordt gekookt en afgewassen. Kortom: we brengen over het algemeen best veel tijd door in de keuken. Als het op de aankleding van de keuken aankomt, mag er dan best wel wat aandacht aan geschonken worden, zeker als het gaat om keukentegels. De vraag is dus: waar let u op bij het kopen van keukentegels? Lees daarvoor ons informatieve blog.

Tegels voor de keuken

Omdat we in de keuken veel tijd doorbrengen, is het zeer prettig als de keuken een gezellige en comfortabele plek om te verblijven is. Bij het nadenken over een keukenontwerp is het dus zeker de moeite waard om onder andere goed na te denken over welke tegels er op de keukenvloer moeten komen. Welke eisen stelt u aan de keukenvloer? Wat moet u hiervoor kiezen? Hout, fineer, tapijt of keramische tegels? Uit ervaring weten wij dat een vloer met tegels meestal een goede keuze is, waar eigenlijk niemand spijt van krijgt.

Keramische tegels voor de keukenvloer

De keukenvloer moet goed bestand zijn tegen mogelijke beschadigingen en vlekken die kunnen ontstaan. Vallen er bijvoorbeeld tijdens het koken druppels rode saus op de grond? Dan wilt u die graag eenvoudig kunnen verwijderen. Een keukenvloer met keramische tegels laat zich in dat geval goed en snel schoonmaken.

Vloerverwarming met tegels

Ook zijn tegels op de keukenvloer uiterst praktisch als u graag vloerverwarming in de keuken laat aanbrengen voor een behaaglijk warme keuken. Tegels geleiden warmte zeer goed en bieden een optimaal verwarmingscomfort. Tegels zijn bovendien warmtebestendig. Zorgen maken over beschadigingen zijn daarom ongegrond. Uiteraard moet u er wel op letten dat u vloertegels voor de keuken uitzoekt die geschikt zijn voor plaatsing op vloerverwarming. Daarover kunnen wij u bij Tegels Amsterdam uitgebreid adviseren.

Marmerlook tegels

Marmerlook vloertegels worden veel gekozen voor op de keukenvloer, omdat ze zeer elegant zijn. Hoogglans marmerlook tegels reflecteren licht, waardoor de keuken wat groter oogt. Uiteraard zijn er ook matte marmerlook tegels. Het voordeel hiervan is dat ze makkelijk schoon te houden zijn en u er niet snel vegen of vuil op zult zien.

Houtlook tegels

Toch liever hout? Wat dacht u dan van houtlook tegels? Ze ogen als een echte houten vloer, maar zijn veel duurzamer en minder kwetsbaar dan hout.

Stoer doen met betonlook tegels

Betonlook tegels ogen wellicht stoer, maar zijn eigenlijk ook gewoon mooie egale tegels die eenvoudig schoon te houden zijn. Betonlook tegels zijn er vele tinten.

Kom onze tegelcollectie bekijken

De mooiste tegels voor de mooiste keukens vindt u bij Tegel Amsterdam! Bekijk onze collectie online of maak een afspraak en kom lang in onze winkel. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 020-8458833 of via e-mail op info@tegelamsterdam.nl.