Tips om de juiste kleur tegels te kiezen

Steeds meer mensen betrekken de keuken van hun woning bij de woonkamer. Dat is gezellig, want zo kunt u tijdens het koken gezellig kletsen met de gezinsleden of het bezoek dat komt eten. Het verhoogt de voorpret van een gezellig diner. En ook in de ochtend is het wat makkelijker om elkaar te ontmoeten voordat iedereen haastje-repje de deur uitgaat na een snel ontbijt. Maar wie de keuken bij de woonkamer betrekt moet andere keuzes maken als het gaat om de kleur tegels voor de keuken. Het moet namelijk wel een beetje matchen met de woonkamer. Dus welke kleur tegels past bij mijn keuken? We geven u hier wat tips.

Juiste kleur tegels kiezen

De juiste kleur kiezen is erg belangrijk bij het uitzoeken van tegels. Door het toevoegen van een passende kleur tegels wordt uw keuken een mooi geheel, zeker als hij een geheel moet vormen met de woonkamer. Als de kleur net niet helemaal aansluit bij de rest van de keuken en de woonkamer, zijn het slechts losse elementen. Het is daarom goed om te bekijken welke kleuren de rest van uw woning heeft. Zorg dat de kleur van de tegels hier mooi op aansluit.

Klassieke kleur tegels

Houdt u van een klassieke interieurstijl? Dan is naast de kleur van de tegels ook de stijl van groot belang. Bij klassieke keukens wordt vaak gekozen voor rustige tegels in de kleuren wit, grijs en bruin. Een klein patroontje komt hierin ook nog wel eens terug.

Vintage tegels

Bent u iemand die van een vintage stijl houdt? In deze keukens worden vaak tegels met een mediterrane en Portugese uitstraling geplaatst. Ook tegels met een rustieke uitstraling kunnen een heerlijk vintage gevoel geven.

Industriële tegels

Industriële keukens hebben vaak een stoere, maar wel moderne look. In deze keuken kiest men vaak voor donkere tegels in grijs, antraciet of zwart. Ook een rustieke tegel past hier goed bij om de keuken net wat moderner en stoerder te laten ogen.

Vloertegels niet vergeten

Vergeet vooral niet om goed na te denken over vloertegels in uw keuken. Ze geven uw keuken een luxe uitstraling en vaak oogt hij hiermee wat groter. Daarnaast is een vloertegel goed schoon te maken. Vloertegels zijn er in diverse kleuren en uitstralingen. Zo kunt u kiezen voor betonlook, maar ook een houtlook tegel is verkrijgbaar. Voor alle smaken wat wils dus.

Welke kleur tegels kiest u?

Welke kleur tegels bij uw smaak en woning passen, is voor een groot deel natuurlijk persoonlijk. Uiteraard kunnen wij u wel adviseren en informeren over de juiste tegels voor uw situatie. Voor vragen over keuken tegels en kleuradvies, kunt u altijd terecht bij Tegel Amsterdam. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 020-8458833 en via de mail op info@tegelamsterdam.nl.