Vloertegels en vloerverwarming

Steeds meer woningen hebben vloerverwarming. Dat is logisch, want door vloerverwarming heeft u altijd lekker warme voeten. En zorgt u voor een fijne temperatuur in huis zonder dat het u veel energie kost. Maar u moet dan wel een vloer hebben die geschikt is voor vloerverwarming. En dat is niet elke vloer. Welke tegels zijn dan wel geschikt voor vloerverwarming? Daar vertelt Tegel Amsterdam u graag meer over. Lees dus snel verder.

Waar moeten de vloertegels aan voldoen?

U wilt natuurlijk maximaal van uw vloerverwarming kunnen profiteren. Daar heeft u een vloer voor nodig met een lage warmteweerstand, die warmtegeleidend is en die warmte goed kan vasthouden. Welke vloertegels voldoen aan deze criteria? Beton, gietvloeren en keramische vloertegels!

Keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn goede warmtegeleiders. Dat maakt dat ze geschikt zijn voor een huis met vloerverwarming. Als u keramische vloertegels neemt, kunt u kiezen uit verschillende tegelkleuren, tegeloppervlakken (reliëf), tegelformaten en tegeldecoraties. Er is dus ongetwijfeld een keramische tegel die bij uw smaak en stijl past. Daarnaast zijn keramische tegels sterk, gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken en gemaakt van ecologische milieuvriendelijke materialen. En vanwege de duurzaamheid en lange levensduur van de vloertegels zijn keramische tegels ook nog eens per definitie goedkoop!

Aandachtspunten bij het aanleggen van keramische vloertegels

Keramische vloertegels zijn perfect te combineren met vloerverwarming. Maar u moet wel met een aantal zaken rekening houden. Zo moet er een speciale tegellijm gebruikt worden bij het aanleggen van de vloertegels die tegen de warme bestand is. Ook moeten er om dezelfde reden speciale uitzetvoegen ingepast worden aan de randen. De warmte die van de vloerverwarming afkomt, zorgt er namelijk voor dat materialen uitzetten. En als de materialen afkoelen ze weer gaan krimpen. Door speciale tegellijm en uitzetvoegen, voorkomt u dat er scheuren en breuken ontstaan.

Keramische vloertegels kopen bij Tegel Amsterdam

Met vloerverwarming in huis mogen keramische vloertegels niet ontbreken. Ga daarom naar Tegel Amsterdam om uw nieuwe vloertegels uit te zoeken. Wij verkopen tegels van alleen maar A-merken tegen een goede prijs. Bent u benieuwd naar onze voorraad keramische vloertegels? Maak een afspraak om langs te komen in onze tegelwinkel. Bel naar 020-8458833 of stuur ons een mail via info@tegelamsterdam.nl. U kunt ook online alvast een kijkje nemen. Heeft u vragen? Of wilt u meer weten over keramische vloertegels en vloerverwarming? Neem ook dan gerust contact met ons op.