vloertegels

Vijf tips voor mooie voegen

Het voegen van tegels heeft een belangrijke functie en is daarom zeker meer dan alleen een decoratieve afwerking. Behalve dat het voor meer stevigheid zorgt, voorkomt het namelijk ook dat stof, vuil en vocht onder de tegels terecht komt. Een goede vloer leggen in Amsterdam kan dan ook niet zonder de tegels goed te voegen. In dit blogartikel doet Tegel Amsterdam uit de doeken waar u bij het tegels voegen allemaal op moet letten.

1. Grootte van de voeg

De voeg is ook bedoeld om het werken van de tegels op te vangen. Deze zetten namelijk een beetje uit wanneer de temperatuur stijgt. Grote tegels hebben daarom een grotere voeg nodig dan kleine tegels. En ook wanneer de tegels aan hoge temperaturen worden blootgesteld, wordt een grotere voeg zeer aangeraden.

2. Welke soort voegsel

Voor het voegen van een tegelvloer kunt u het beste een epoxy of mortelvoeg gebruiken. Epoxy is iets duurder en lastiger aan te brengen, maar is zeer duurzaam en goed bestand tegen vlekken. Ideaal voor de badkamer en/of het toilet dus. Voor de rest van het huis wordt meestal een cementgebonden voegmiddel gebruikt.

3. Voegkleur kiezen

Een epoxy voeg is in vrijwel elke kleur beschikbaar en cementgebonden voegsel in alle kleuren. Met een onopvallende kleur voeg zorgt u voor een uniform en ingetogen uiterlijk. Maar met een contrasterende kleur, kunt u zowel de tegel als de voeg eruit laten knallen. Dit kan een zeer spectaculair effect geven.

4. Waar op letten bij voegen?

Voordat u met voegen begint, moet eerst de tegellijm goed zijn uitgehard. En moeten de tegels van vuil en stof worden ontdaan voor een goede hechting. Voeg de tegels hierna gelijkmatig en verwijder overtollig voegsel zo snel mogelijk. De eventuele restanten op de tegels neemt u eenvoudig af met een spons.

5. Voegen schoonmaken

Voegen kunnen in de loop der jaren vies worden, waardoor uw tegelvloer er minder mooi uit komt te zien. Deze kunt u reinigen met huis, tuin en keukenmiddeltjes als azijn, citroen en chloor, maar in de bouwmarkt kunt u ook speciale voegenreiniger kopen in een handige spuitbus. Zo houdt u de voegen makkelijk schoon en blijft uw vloer stralen.

Meer weten over voegen? Neem contact op.

Neem voor meer informatie en tips over het voegen van een tegelvloer contact op met Tegel Amsterdam. Ook voor kleuradvies! U bereikt ons via het contactformulier hier op de website. Maar kunt ons ook bellen of mailen via 020-8458833 of info@tegelamsterdam.nl.