7 tegeltrends in 2023

Benieuwd naar de tegeltrends van 2023? Lees dan dit blogartikel van Tegel Amsterdam. Wij hebben de 7 meest veelbelovende tegeltrends voor u verzameld in dit blogartikel. Vind inspiratie en ontdek wat 2023 ons op tegelgebied te bieden heeft. Of bezoek onze showroom voor nog meer inspiratie!

1. Zellige wandtegels

Deze zellige tegel is al jaren populair. Deze schattige vierkante tegel kenmerkt zich door zijn authentieke uitstraling. Ze zijn in vele kleuren verkrijgbaar, maar de kleuren roze, blauw en groen zijn dit jaar dé tegeltrend voor 2023.

2. Landelijke wandtegels

De landelijke woonstijl is al jaren onverminderd populair en landelijke tegels zijn in de meest uiteenlopende kleuren verkrijgbaar. De trendkleuren voor landelijke tegels zijn dit jaar: groen, wit en roze.

3. Boeren plavuizen

Nog een ‘landelijke’ tegeltrend, maar dan voor op de vloer: boeren plavuizen! Deze verglaasde terracotta tegels zijn krasvast en erg makkelijk in onderhoud. Een landelijke keuken is niet compleet zonder deze keukentegels!

4. Hexagon tegels

Hexagon tegels stralen zowel op de vloer als op de muur. Deze zeskantige tegel is dan ook een echte eyecatcher. Het bijzondere is dat deze geometrische vorm een organische uitstraling heeft, wat een ruimte een speelse uitstraling geeft. Zeker wanneer u meerdere kleuren met elkaar combineert. De ultieme droom van elke interieurdesigner!

5. Romaans verband

Ook helemaal terug van weggeweest is het Romaans verband, zoals dat vroeger veel in jaren dertig woningen werd toegepast. Ideaal wanneer u uw woning een speels karakter wilt geven zonder dat het meteen te druk wordt. De kleuren van deze tegeltrend in 2023 zijn donkergrijs en taupe.

6. Mermaid tegels

Schubtegels zijn helemaal nieuw in 2023 en beloven een ware tegeltrend te worden. Zoals de naam al zegt, zien ze eruit als de schubben van een vis. Hiermee geeft u een uniek accent aan uw toilet, keuken of badkamer.

7. Bricktegels

Wat we in 2023 ook veel gaan tegenkomen op onze wanden zijn de langwerpige bricktegels. Deze zijn verkrijgbaar in vele kleuren en afwerkingen. Van strak tot retro en zowel mat als glanzend. Naast horizontaal (zoals een bakstenen muur) zijn ze ook in visgraat erg mooi.

Kom langs en bekijk onze collectie

De laatste tegeltrends van 2023 vindt u bij Tegel Amsterdam! We hebben prachtige tegels voor elk budget. Maak een afspraak en kom ze met eigen ogen bekijken in onze tegelwinkel. Hiervoor belt u ons op 020-8458833 of mailt u ons via info@tegelamsterdam.nl. U kunt ook online alvast een kijkje nemen. Ook voor andere vragen neemt u gerust contact met ons op.